Explicare logo

 

IcoanaCongregaţia Surorilor Maicii Domnului

Congregația Surorilor Maicii Domnului, un Institut religios în Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, este încredințată de la început ocrotirii Preasfintei Născătoare de Dumnezeu și pururea Fecioare Maria.

Fecioara Maria este Maica Domnului pentru că primind în intimitatea sa pe Cuvântul lui Dumnezeu, prin puterea Spiritului Sfânt, i-a dat trup din trupul său, și astfel l-a adus în lume pe Isus, Fiul lui Dumnezeu, Mântuitorul tuturor oamenilor.

Prin consacrarea noastră lui Dumnezeu în Congregația Surorilor Maicii Domnului împărtășim vocația Preasfintei Fecioare Maria de a-l primi și dărui semenilor noștri pe Isus, Mântuitorul.

Crucea

Crucea pe care vrea să o îmbrățișeze Isus ne vorbește despre iubirea sa pentru noi oamenii și este semnul urmării lui Cristos, în spiritul sfaturilor evanghelice.

Trei stele

Cele trei stele indică stilul nostru de viață, fundamentat pe însăși viața Sfintei Treimi, mister de comuniune, iubire și dăruire, care unește pe Tatăl, Fiul și Spiritul Sfânt: viață de comunitate, viață apostolică și rugăciune.

en_USEnglish