Cateheză

În comunitățile CMD, la solicitarea părinților care doresc o pregătire specială a copiilor lor în materie de credință și religie, se organizează programe catehetice pe grupe de vârstă. Surorile lucrează săptămânal, ajutându-i pe copii să înțeleagă mai bine care este legătura omului cu Dumnezeu și cum se poate păstra această relație, ce înseamnă a-L iubi pe Dumnezeu și pe aproapele ca pe tine însuți. Astfel de activități catehetice pentru copii sunt la Mănăstirea Maicii Domnului din Cluj-Napoca, la Mănăstirea „Maica Îndurerată” de la Sighet și la Blaj.

În parohia de la Sângeorz-Băi au trecut deja zece ani de când Surorile CMD, la solicitarea Părintelui Protopop, organizează întâlniri cu copiii și tinerii de aici, pregătesc itinerarii de formare la viața creștinească pentru a trăi mai conștient conform Evangheliei. În preajma marilor Sărbători (Nașterea Domnului, Paștile, hramul Parohiei) este o pregătire mai intensă pentru a-L cunoaște și iubi mai mult pe Isus, pentru a adera la planul de mântuire al lui Dumnezeu cu libertate și cu iubire.

A devenit deja tradițional campusul de vară pentru tineri organizat anual împreună cu asociația ASTRU de Surorile care activează în această parohie.

ro_RORomână