Casa pentru studente „Divina Providență” din Cluj-Napoca

 

Casa pentru studente este destinată găzduirii tinerelor care urmează cursuri la diferite Facultăți din Cluj-Napoca şi îşi doresc condiții de studiu și un cadru armonios pentru dezvoltarea lor umană şi spirituală.

Casa aparține Congregației Surorilor Maicii Domnului și a fost deschisă în anul 2007.

Scopul acestei case este acela de a crea un cadru potrivit, necesar pentru formarea şi pregătirea pentru viaţă, pentru viitoarea profesie, a tinerelor studente găzduite aici. De aceea, în programul de viață propus în această Casă sunt prezente trei dimensiuni: studiul, rugăciunea şi convieţuirea.

Studiul ocupă cea mai mare parte a timpului. Tinerele se străduiesc să creeze în casă o atmosferă favorabilă pentru studiu. În decursul anilor au putut conştientiza mai bine legătura care există între studiu şi rugăciune. Studiul ajută la însuşirea cunoştinţelor necesare, iar rugăciunea aduce o înrădăcinare mai bună a celor învăţate şi ajută la depăşirea emoţiilor şi temerilor de nereuşită. Susţinerea studentelor cu rugăciunea din partea surorilor este un semn de încurajare şi de creştere în credinţă.

Rugăciunea este momentul privilegiat al zilei, în care după o zi de studiu, se regăsește echilibrul; este acel moment din zi în care toată oboseala, lucrurile frumoase dar şi cele mai puţin plăcute sunt oferite Domnului în semn de mulţumire, și de pregătire pentru ziua următoare prin abandonarea în mâinile Lui. Ora de rugăciune are un rol important în casă deoarece crește unitatea și creează comuniune între tinere.

Convieţuirea. Pentru a convieţui bine e nevoie de anumite reguli. Prima este aceea a respectului faţă de celelalte persoane din casă; e nevoie de acceptarea diferenţelor dintre persoane, de toleranţă faţă de obiceiurile şi felul de a fi ale fiecărei persoane. E nevoie de iubire şi de iertare, valori pe care tinerele se străduiesc să le trăiască cu ajutorul Domnului.

De asemenea sunt prezente şi momente de destindere în casă, sau în natură, prilejuite de diferite sărbători şi de aniversările zilelor de naştere. Pe lângă programul universitar, studentele participă la diferite evenimente ale Bisericii, fac parte din grupuri de rugăciune şi asociaţii pentru tineret.

Adresa: Str. Ady Endre, nr. 26; 400064, Cluj-Napoca, jud. Cluj;

                Tel. 0040/264/443124; e-mail: soracrucitacmd@gmail.com
Responsabila Casei: Sr. M. Crucița Lupa

ro_RORomână