Casa pentru eleve „Sf. Tereza a Pruncului Isus” din Sighet

Internatul pentru elevele de liceu este o activitate apostolică pe care Surorile au început-o în anul 2003, în continuitate cu tradiția educativă a Congregației.

Misiunea acestei Case este de a oferi un cadru adecvat pentru primirea unei formări integrale a elevelor din localitățile învecinate Sighetului care doresc să studieze la diferitele Colegii și Licee din Sighet. Elevele sunt sprijinite și însoțite cu precădere în demersul școlar pe care-l au de îndeplinit, de aceea, în cadrul programului zilnic, studiul reprezintă activitatea cea mai importantă.

Obiectivele educative urmărite sunt: formarea umană, intelectuală și spirituală, dobândirea unei mentalități deschise spre acțiuni civice, creștine și de voluntariat în serviciul semenilor.

Formarea umană și intelectuală

Edificiul personalității elevelor se construiește punând la bază acele valori care nu pot lipsi din educație și care se dobândesc practicându-le: integritate și moralitate, atenție și grijă față de persoanele cu care interacționează, disponibilitate și implicare cu creativitate în activitățile de grup, buna gestionare a timpului și a resurselor personale precum și alte valori care pot ajuta în dezvoltarea armonioasă.

Formarea spirituală

Elevele încep și sfârșesc ziua cu un moment de rugăciune: dimineața mulțumind pentru darul vieții, al noii zile pe care Dumnezeu le-o oferă și punându-se sub ocrotirea Maicii Domnului; seara, este momentul de a pune în fața Domnului tot ceea ce s-a trăit peste zi: clipe de bucurie sau de suferință, mici succese sau mici eșecuri, aducând mulțumire pentru cele bune și cerând iertare pentru greșeli.

Lunar, sunt organizate activități catehetice menite să le ajute în aprofundarea credinței creștine și în cunoașterea lui Dumnezeu. Marile sărbători de peste an: Nașterea Domnului și Învierea Mântuitorului sunt pregătite cu multă grijă prin Zile de Reculegere și participarea la celebrările specifice Sărbătorilor.

Formarea unei mentalități civice și de voluntariat

– prin implicarea săptămânală în activitățile Centrului de zi „Emanuel”: supravegherea și sprijinirea copiilor în efectuarea temelor școlare și animarea activităților recreative;

– participând, în calitate de voluntari, la activitățile prilejuite de Pelerinajul național anual, din luna Mai, dedicat cinstirii Martirilor și Mărturisitorilor Credinței – victime ale prigoanei comuniste;

– vizitarea vârstnicilor în Centrul de Îngrijire și a persoanelor cu dizabilități, precum și alte activități cu caracter de voluntariat;

 

Adresa: Str. Bogdan Vodă nr. 178; 435500 Sighetu-Marmației, jud. Maramureș

                 Tel: 0040/262/311671;

Responsabila Casei: Sr. M. Ana – Alina Bot

ro_RORomână