Comunitatea „Întâmpinarea Domnului”, Blaj

După anul 1989, odată cu dobândirea libertății, s-a deschis prima comunitate de Surori la Blaj, leagănul CMD. Surorile au fost chemate aici pentru a veni în întâmpinarea nevoilor Bisericii Greco-Catolice în acel început dificil de reorganizare după mai bine de 40 de ani de suprimare și persecuție. Au fost găzduite de Mitropolia BRU în „Casa Providenței” pentru mai bine de 20 ani.

În prezent, Surorile din comunitatea „Întâmpinarea Domnului” își împletesc viața de slujire apostolică cu viața de rugăciune și de comunitate, păstrând dorința Fondatorului „Vasile Vodă” – după cum îl numea marele istoric Nicolae Iorga pe Mitropolitul Vasile Suciu, „de-a apropia neamul nostru cât mai mult de Domnul prin credință vie” (cf. Constituții CMD, art.5).

Susținute de rugăciunea, jertfa și experiența surorilor mai în vârstă, surorile mai tinere își desfășoară apostolatul răspunzând nevoilor Bisericii și comunității locale din Blajul de astăzi prin următoarele activităţi apostolice:

  • Educarea copiilor și a tinerilor în cadrul Liceului Teologic Greco-Catolic „Sf. Vasile cel Mare” din Blaj. foto

  • Îngrijirea bolnavilor, acordând asistență medicală în Spital sau la domiciliu în cadrul programelor Caritas Mitropolitan. foto

  • Vizite la Căminul pentru vârstnici pentru a duce un cuvânt de mângâiere și speranță.

  • Solidaritatea cu cei aflați în nevoie – persoane și familii nevoiașe, prin diferite acțiuni caritative și comuniune în rugăciune. foto

Adresa: Str. Mitropolit Andrei Șaguna nr. 22; 515400 Blaj, jud. Alba;

              Tel. 0040/258/710459; e-mail: antocmd@gmail.com

Superioara Comunității: Sr. M. Antoaneta – Loredana TEGLAȘ

 

ro_RORomână