Comunitatea „Bunavestire”, Cluj-Napoca

 

Casa Bunavestire Cluj


Comunitatea de surori „Bunavestire” din Cluj-Napoca a fost înființată în anul 1993 pentru a relua, după perioada comunistă a ilegalității și dispersiei surorilor, misiunea încredințată de Fondatorul nostru, Mitropolitul Dr. Vasile Suciu, încă de la înființarea Congregației, de a îngriji copii orfani sau abandonați, de a educa și forma tânăra generație în spiritul valorilor creștine.

Surorile își găsesc forța, bucuria și resursele spirituale pentru a-și trăi viața consacrată și munca apostolică, în momentele de rugăciune, meditație și aprofundare a Cuvântului lui Dumnezeu, precum și în celebrările liturgice din Capela Casei comunității, sau participând la Liturghia din comunitatea Surorilor de la Mănăstirea Maicii Domnului din Cluj. Un rol important în viața comunității îl au zilele de reculegere și întâlnirile fraterne, care aduc un plus de ritm și armonie în existența lor ca persoane consacrate lui Dumnezeu.

În prezent comunitatea este alcătuită din șase surori care duc mai departe dorința Fondatorului în ceea ce privește misiunea și scopul Congregației. Activitatea lor apostolică se încadrează în domeniul pedagogic, instructiv, formativ-educativ, și este dedicată în special copiilor și tinerilor din societatea noastră.

Astfel, două surori își desfășoară activitatea apostolică în Casa de tip familial, Maica Domnului. foto

O soră predă în învățământul primar, la Liceul Greco-Catolic Inochentie Micu din Cluj-Napoca. foto

O soră predă la Facultatea de Teologie Greco-Catolică a Universității Babes Bolyai și la Seminarul Greco-Catolic Sf. Ioan Evanghelistul din Cluj-Napoca. foto

O soră predă la Universitatea Pontificală Gregoriana din Roma, Italia. foto

O soră este responsabila Casei pentru studente „Divina Providență” din Cluj-Napoca. foto

Cu toate că munca apostolică este într-un fel diversificată și se desfășoară în mai multe locații, ne unește un scop comun: trăind viața noastră ca pe un dar al lui Dumnezeu, vrem să facem din viața noastră un dar pentru ceilalți. Astfel ne simțim în comuniune cu însuși stilul de viață al Fondatorului nostru.

Adresa: Str. Iosif Vulcan, nr. 28; 400065 Cluj-Napoca, jud. Cluj.

                Tel. 0040/364/148547; e-mail: sr.bernardina@yahoo.com

Superioara Comunităţii: Sr. M. Bernardina – Eudochia HUJA

 

ro_RORomână