Comunitatea „Maica Milostivirii”, Carei

Surorile Comunității și-au încheiat activitatea în Carei în anul 2019!

Surorile Comunității și-au încheiat activitatea în Carei în anul 2019!

Surorile Comunității și-au încheiat activitatea în Carei în anul 2019!

Surorile Comunității și-au încheiat activitatea în Carei în anul 2019!

Comunitatea Surorilor CMD din orașul Carei a fost deschisă în anul 2006 la invitaţia Preasfinţiei Sale Virgil Bercea – Episcop de Oradea, adresată Congregației Surorilor Maicii Domnului de a activa pe teritoriul Eparhiei Greco-Catolice pe care o păstoreşte. Astfel, Surorile au putut continua și întări mărturia de credință pe care Sr. Sofia Mureșan, Superioară generală a CMD între anii 1946-1993, a oferit-o Bisericii, Congregației şi comunităţii greco-catolice clandestine din Carei în perioada de domiciliu forțat petrecută în acest oraș, în vremurile de persecuție comunistă a BRU.

La Carei este o mare deschidere spre apostolat, comunitatea locală, foarte diversificată, fiind caracterizată printr-un pluralism religios şi cultural. În slujirea lor zilnică, Surorile se străduiesc să fie un semn vizibil al prezenței Domnului în mijlocul credincioșilor și o mărturie vie de credință și speranță în cele două Parohii Greco-Catolice din oraș.

Activităţile apostolice desfăşurate de către Surori în acest oraş sunt:

* Educația copiilor înscriși în programul de tip after-school în cadrul Centrului de zi pentru copii școlari „Speranța”. foto

* Vizite la domiciliul persoanelor bolnave, vârstnice sau singure pentru a le oferi un sprijin spiritual și moral, fără nicio deosebire etnică sau religioasă.

* Apostolatulul rugăciunii, atât prin prezența lor în cele două Parohii greco-catolice din Carei, cât și prin organizarea unor momente de rugăciune cu credincioșii și copiii de la Centru, cuprinzând în intențiile lor de rugăciune pe toţi aceia care le solicită ajutorul spiritual, dar şi toate nevoile Bisericii şi ale lumii întregi.

Adresa: Str. Nicolae Bălcescu, nr. 6; 445100, Carei, jud. Satu Mare

                Tel. 0040/261/862042

Responsabila Comunităţii: Sr. M. Leonia– Marinela CORNEA

ro_RORomână