Sfințirea Capelei Comunității „Întâmpinarea Domnului” din Blaj

Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Sfințirea Capelei Comunității „Întâmpinarea Domnului” din Blaj

iunie 29, 2019

COMUNICAT CU OCAZIA  SFINȚIRII CASEI MAME  din BLAJ

 

În data de 29 iunie 2019 Comunitatea de la Blaj a Congregaţiei Surorilor Maicii Domnului – „Întâmpinarea Domnului” a avut bucuria unei duble sărbători – pomenirea Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel şi Sfinţirea casei pentru comunitatea de surori de la Blaj, locaş căruia i se atribuie denumirea de Casă Mamă a Congregaţiei Surorilor Maicii Domnului.

La celebrarea Sfintei Liturghii şi a oficiului de sfinţire a Capelei şi spaţiilor interioare ne-am bucurat de prezenţa Preasfinţiei Sale Claudiu Lucian Pop, episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore de Alba Iulia și Făgăraș, şi de prezenţa unui semnificativ sobor de preoţi din ţară: pr. Cristian Barta – Vicar general, pr. Nicolae Anuşcă – capelanul comunităţii noastre, pr. Adrian Mărginean, pr. Lucian Moşneag, pr. Cristian Rus, pr. Anton Rus, pr. Alexandru Socol, pr. Cristian David – capelanul comunităţii de la Mănăstrirea Maicii Domnlui din Cluj-Napoca, pr. Marius Cerghizan – capelanul comunităţii „Bunavestire” din Cluj-Napoca, pr. Protoegumen OSBM – Laurian Daboc de la Mintiu Gherlii, pr. egumen OSBM Severian Stupinean de la Molişet şi a părintelui diacon Bodo Stumpf, din Germania.

Surorile venite din toate comunităţile Congregaţiei, care activează în eparhii ale Bisericii Române Unite cu Roma Greco-Catolică, în mijlocul cărora s-a aflat Preacuvioasa Mamă Teodorina – Superioara generală a Congregaţiei, au animat oficiul liturgic.

Bucuria a fost completată de prezenţa surorilor din Ordinul Sfântul Vasile cel Mare de la Cluj-Napoca, sr. Veridiana şi sr. Emanuela precum şi de prezenţa părintelui ortodox Vasile Seicean însoţit de dna preoteasă Diana Seicean.

La sărbătoare au fost prezenţi binefăcători şi sponsori din ţară şi străinătate, proiectantul aşezământului pentru surori, reprezentanţi ai firmei de cons-trucţii, ai firmei de instalaţii termice-sanitare-electrice, dirigin-tele de şantier, numeroşi credin-cioşi.

După o perioadă de aştep-tare şi rugăciune, dorinţa surorilor de a avea Casa Mamă a Congregaţiei pe tărâmul în care a fost fondată Congregaţia în anul de graţie 1921, se împlineşte după 98 de ani de la fondare. Pentru această realizare mulţumim bunului Dumnezeu şi păstrăm o veşnică recunoştinţă Părintelui Fondator – Mitropolit dr. Vasile Suciu, Preacuvioasei Mame Febronia Mureşan, prima Superioară generală a Congregaţiei, surorilor care au trăit aici la Blaj în decursul istoriei, precum şi tuturor surorilor Congregaţiei Surorilor Maicii Domnului.

Fie ca Bunul Dumnezeu să răsplătească eforturile tuturor celor prezenţi precum şi a celor, care s-au implicat pentru bunul mers al organizării momentului de sărbătoare pentru Congregaţia şi mai ales pentru Comunitatea „Întâmpinarea Domnului”,  din  Blaj.

Sr. Claudia Butaș

Superioară locală

Detalii

Data:
iunie 29, 2019
ro_RORomână